Temel SPSS Eğitimi

19.11.2023 18:26

Yönetim Kurulu Üyemiz Öğr. Gör. Hüseyin Doğan Temel SPSS Eğitimi verdi.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu üyesi Öğr. Gör. Hüseyin Doğan tarafından öğrencilere ve akademisyenlere yönelik temel SPSS (İstatistiksel Paket Programı) eğitimi verildi.

SPSS'in istatistiksel veri analizi ve raporlama yetenekleri üzerine odaklanan eğitim, öğrencilere programın temel fonksiyonlarını anlama ve kullanma konusunda pratik beceriler kazandırmayı amaçladı. Doğan, eğitimin amacının öğrencilerin veri analizi becerilerini güçlendirmek ve istatistiksel sonuçları daha etkili bir şekilde yorumlamalarına yardımcı olmak olduğunu belirtti. SPSS'in grafiksel gösterimler ve istatistiksel analiz araçlarıyla öğrencilerin ve akademisyenlerin, araştırma projeleri veya akademik çalışmaları için veri analizi süreçlerini kolaylaştıracaklarına vurgu yaptı. Öğrenciler, eğitim süresince SPSS'in temel özelliklerini öğrenirken, örnek veri setleri üzerinde uygulamaları da görme fırsatı buldu. Katılımcılar, frekans dağılımı, değişkenler arası ilişkiler ve temel istatistiksel testler gibi konularda bilgi edindiler. Eğitim, öğrenci ve akademisyenlerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.