CBİKO YETENEK KAPISI KARİYER KAPISI TANITIMI

26.09.2022 01:14

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin Dijital Platformları Yetenek Kapısı ve Kariyer Kapısı Tanıtımı Semineri Düzenlendi.

Öğrencilerimiz Yetenek Kapısı ve Kariyer Kapısı Hakkında Bilgilendirildi

Üniversitemiz KARGEM (Kariyer Geliştirme Merkezi) tarafından öğrencilerimize Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin Dijital Platformları Yetenek Kapısı ve Kariyer Kapısı hakkında bilgiler verilen bir seminer düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Ferit Uslu, KARGEM yönetim kurulu, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemizin tanıtım videosu ile başlayan seminer KARGEM Müdürü Dr. Ögr. Üyesi. Teymur Erol’un konuşmasıyla devam etti. Erol, konuşmasında öğrencilere KARGEM’in hizmet amacını, ne tür hizmetler verdiğini, öğrencilerin merkezden ne şekilde yararlanabileceğini anlatarak Merkezin kapılarının her zaman öğrencilere açık olduğunu dile getirdi.  Erol, öğrencilere KARGEM ile koordineli olarak çalışacak öğrenci topluluğu hakkında bilgiler verdi ve bu topluluğa katılmak isteyen öğrencilerin merkezle iletişime geçmesi gerektiğini hatırlattı.

Daha sonra KARGEM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Fatma Betül Şengönül Kozak, öğrencilere Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisine bağlı, yerli ve milli platformlar olan Yetenek Kapısı, Kariyer Kapısı ve Ulusal Staj Programı hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda bu platformlarda yürütülen tüm iş ve işlemlerin merkez tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Platformlardan iş ve staj başvurusu

Kozak,  Yetenek Kapısının hangi amaçla kurulduğunu anlattıktan sonra bu platforma nasıl kayıt olunacağı, yetenek kapısı sayfası üzerinden öğrencilerin iş ve staj tekliflerine nasıl başvuru yapabildikleri, bu platformdan öğrencilerin işverenler, üniversiteler ve öğrenci kulüpleri tarafından hazırlanan etkinliklere yüz yüze ya da çevrimiçi nasıl katılabileceklerine dair uygulamalı eğitimler verdi. Kariyer Kapısı üzerinden Ulusal Staj Programına kayıt olma, staj başvurusu ve staja kabulden sonra öğrencileri bekleyen süreçlere yer verdi.

Deneyimlerini paylaştılar

Eğitimde 2022 yılında Ulusal Staj Programı ile staj yaparak bu süreci deneyimleyen İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  öğrencilerimizden Hamdusena Koç, Didem Diner ve Damla Bingöl ile Üniversitemiz Yapı İşleri Daire Başkanlığında Program kapsamında staj yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yağmur Dönmez öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Eğitimin Yetenek Kapısı aracılığıyla gerçekleştirilen kariyer fuarları hakkında bilgilendirme yapılan bölümünde 2022 yılında Erzurum'da gerçekleştirilen DAKAF22’ye katılan öğrencilerimizden Muhammed Saad Alchıkh fuar deneyimlerini paylaştı.  Eğitim soru-cevap bölümüyle sona erdi.

📢Yetenek Kapısı Kariyer Kapısı Tanıtımı
🗓️28.09.2022