Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'22)

08.03.2022 09:45

Doğu Anadolu Kariyer Fuarı Başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde ve Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF) başladı. “Yetenek Her Yerde” sloganı ile düzenlenen fuar, ilgiyle karşılandı. Gençlere istihdam konusunda fırsat eşitliği yaratma amacı doğrultusunda organize edilen DAKAF’22, öğrenci ve mezunlar ile sektör temsilcilerini buluşturuyor.

TÜYAP Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde açılan ve 8 Mart tarihinde de devam edecek olan fuarda kamu kurumlarının, özel sektör temsilcilerinin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitemizin de içlerinde bulunduğu paydaş eğitim kurumlarının stantları yer aldı. Fuara MAUN’u temsilen üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, KARGEM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Fatma Betül Şengönül Kozak, KARGEM Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Salih Gülen ve öğrencilerimiz katıldı.

DAKAF’22 İlk Gün Programı Yoğun ve Verimli Geçti

Atatürk Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı tarafından icra edilen Erzurum Türküleri Müzik Dinletisi ile başlayan fuarın açılış töreninde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum Valisi Okay Memiş ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç konuşma yaptı. Fuarda kültürel etkinliklerin yanı sıra söyleşiler de gerçekleştirildi.

Fuarda Üniversitemiz de Öne Çıkıyor

DAKAF’22 stantları arasında Üniversitemiz de yerini aldı. Muş Alparslan Üniversitesi standında ney dinletileri, ebru sanatı icrası, okçuluk takımımızın gösterilerinin yanı sıra Muş Bisiklet Topluluğu’nun, Gerontoloji Topluluğu’nun, Yazılım Topluluğu’nun ve Hayırda Buluşanlar Topluluğu’nun faaliyetleri de yoğun beğeni ile karşılandı. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Deniz Pamuk, “Yaşlanan Türkiye’de Gerontoloji ve Yaşlı Bakımının Rolü” başlıklı bir sunum yaptı. Sunum da katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Standımızı ziyaret eden Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, ebru çalışması yaptı. Üniversitemiz, fuardaki diğer stantları da ziyaret etme fırsatı yakaladı. TRT, DSİ ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi stantlarını ziyaret eden üniversitemiz heyeti TRT standında iş olanakları, DSİ standında ise sondaj çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi standında da kısa bir sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Şahi Roketimizin, üniversitemizin ve ilimizin tanıtıldığı standımız, fuarın ikinci gününde de misafirlerini ağırlamaya devam edecek.