Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'20

05.03.2020 06:43

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Erzurum’da düzenlenen “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı” (DAKAF'20) tamamlandı. Üniversiteli gençlere istihdam konusunda fırsat eşitliği sunmak, öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen fuarda üniversitemiz de yer aldı.

Geniş katılım

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı’nın koordinasyonuyla 5-6 Mart tarihlerinde düzenlenen DAKAF'20tamamlandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde TÜYAP Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda Türkiye’nin dört bir yanındaki kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve aralarında üniversitemizin de bulunduğu 11 üniversite yer aldı.

Etkinlikler düzenlendi

Üniversiteli gençlere istihdam konusunda fırsat eşitliği sunmak, üniversitelerin kariyer merkezlerini aktif hale getirerek işverenlerle ilişkileri güçlendirmek, nitelikli öğrenci ve mezunları kamu kurumlarına kazandırmak amacıyla düzenlenen fuar, ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Fuar kapsamında firma ve kurum stantları kurularak tanıtıcı çalışmalar gerçekleştirildi. Bilgilendirme sunumları, meslek tanıtımları, iş ve staj fırsatları bölümleri ile katılımcıların kariyer planlarına katkı sağlayacak bilgi paylaşımları yapıldı. Düzenlenen eğitimler, seminerler, mülakatlar ve atölye çalışmaları ile gençlerin kendilerini iş hayatında görünür kılma kabiliyetini artıracak çalışmalar gerçekleştirildi.

Üniversitemizin standı ilgiyle karşılandı

Fuar kapsamında üniversitemizin kurduğu stant da katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Standımız, fuarın ilk gününde AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Recep Akdağ ve beraberindeki heyet tarafından da ziyaret edildi. Ziyaret sırasında Dr. Akdağ’a Kariyer Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARGEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Tekin tarafından hediye takdimi gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz ise fuar kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere katılarak bilgi ve deneyimlerini artırma şansını yakaladı.

Fuara Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cevad Selam, Genel Sekreter Yardımcısı Ferit Uslu, akademik ve idari personelimiz ile birlikte İslami Sanatlar Topluluğu, Hayırda Buluşanlar Topluluğu, Matematik ve Satranç Topluluğu öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 39 öğrencimiz katılım gösterdi.