Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'19

08.03.2019 00:40

Muş Alparslan Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARGEM), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayeleriyle; Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl ilki düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarına(DKF’19)   katıldı. Türk Hava Yolları,   Evyap, KUNTAY Elektrik, ATA Teknokent, Akgün İnşaat, Alkazan, ALTU, Aselsan, Epsblock, Erlab, Halkbank ve Sporyapı gibi Türkiye ve dünyanın önde gelen firma, kurum ve kuruluşların bulunduğu Doğu Anadolu Kariyer Fuarına üniversite öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu. Fuara Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Zeliha Tekin, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sedat Kaya, Bilimsel Araştırmalar-Yayınlar ve Projeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAYPUAM) Müdürü Prof. Dr. Esin Kaya, Kültür-Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr.Yalçın Dicle,  Arş. Gör. Aslıhan Yeniçeri Altıntaş, Dr.Mehmet Ali Türkmenoğlu, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Senem Yonca Kanburoğlu ve öğrencilerimiz katıldı.

Öğrenciler, kariyerleri adına fırsat olarak gördükleri firmalarla tanışma imkânı bulurken firmalar da öğrencilerin eğilim ve yetenekleri hakkında fikir sahibi oldu.

Alanında uzman birçok konuşmacının sunum yaptığı Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın son bölümünde moderatörlüğünü Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yaptığı “Ar-Ge ve Girişimcilik” panelinde öğrenciler, ALTU Teknoloji ve Sanayi Şirketi yöneticisi Dr. Yusuf Baltacı, Vestel Ar-Ge Yöneticisi Metin Nil ve ATA Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ersin Karaman’ın iş yaşamları hakkında deneyim ve başarı öykülerini dinleme imkânı buldu. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Salim Atay'ın  ziyaret ettiği standımızda İslam Sanatları Topluluğu üyelerinden öğrencilerimiz Ferhat Kaşçı ve Adnan Temiz’in ebru sanatı etkinlikleri ve minyatür sanatına dair eserleri katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğundan öğrencilerimiz Nurhan Eğin ve Derya Fırat topluluğun faaliyetlerini tanıttı. Fotoğrafçılık Kulübünden öğrencilerimiz Betül Dikmen ve Safiye Özdemir, Muş Alparslan Üniversitesi ve Muş’u tanıtan fotoğraflar eşliğinde Üniversitemiz ve şehrimiz hakkında standımızı ziyaret eden katılımcılara bilgi verdiler. Fuarda Üniversitemiz BAYPUAM Müdürü Prof. Dr. Esin Kaya, Atatürk Üniversitesi Teknokent yetkililerinden Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO) altyapısı hakkında bilgi aldı KARGEM Müdürü Zeliha Tekin ve BAYPUAM Müdürü Prof. Dr. Esin Kaya Erzurum Teknik Üniversitesinin MUCİTPARK Bilim Ve Fikir Atölyesi yetkilileriyle faaliyetleri hakkında görüştü. Fuar hatıra fotoğrafı ve hediye çekilişiyle sona erdi.