Muş Alparslan Üniversitesi 1. Kariyer Günleri'19

25.04.2019 06:36

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KARGEM) düzenlemiş olduğu Muş Alparslan Üniversitesi I. Kariyer Günleri öğrencilerimizden büyük ilgi gördü. 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program açılışına; Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat açılış konuşmasında: “Öğrencilere kariyer basamaklarında rehberlik etmek istiyoruz. Öğrencilerimiz tarafından bu konuya yoğun ilgi söz konusu. Gerçekten kariyer denince, iş hayatı denince öğrencilerimiz elbette ki merak ediyorlar, ilgi gösteriyorlar. Çünkü bugün artık ekmek aslanın ağzında değil belki midesinde. Onu bulup çıkarmak, zarar görmemiş şekilde çıkarmak, onu tekrar kullanmak, ondan istifade etmek için elbette ki farklı donanımlara ihtiyaç duyuluyor. Öğrencilerimiz de bu anlamda kendilerini geliştirecek herhangi bir etkinlik gerçekleştirildiğinde istifade ediyorlar. Bu fırsatları ve bu imkânları değerlendirmek istiyorlar. Bu nedenle öğrencilerimiz buna inanılmaz bir ilgi gösteriyorlar.” diyerek konuyu ne kadar önemsediğini vurguladı.

Yapılan her etkinliğin bölgedeki kardeşlik havasını, birlik ve beraberlik havasını devam ettirmek için atılmış adımlar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Burada bizim yapmış olduğumuz her türlü organizasyon, her türlü etkinlik aslında bölgedeki kardeşlik havasını, birlik ve beraberlik havasını devam ettirmek için atılmış adımlar mesabesindedir. Çünkü insanların işsiz aşsız olması durumunda onlardan her türlü tehlikeyi bekleyebilirsiniz. Terör örgütlerine kaymaları muhtemel olabilir, bağımlı olabilirler, Allah korusun çeşitli art niyetli insanların tuzağına düşebilirler. Ancak insanların işi-gücü, aşı-ekmeği olursa o insanlar elbette ki kendi işlerine bakacaklar, kendi dünyalarını mamur etmek için uğraşacaklar. Bu tür lüzumsuz, hatta zararlı oluşumlar içerisine girmekten özenle kaçınacaklar. Ben bu anlamda burada yapılan etkinliklerin Doğu Anadolu Bölgesinde, ilimizde ve ülkemizde bu birlik beraberlik havasını inşallah ileriye taşıma noktasının küçük bir adımı olarak değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum”

KARGEM Müdürü Dr. Zeliha Tekin Kariyer Günleri etkinliğinin amacını şöyle anlattı: “Kariyer merkezi olarak öğrencilerimizin üniversitemize adım attıkları andan itibaren kariyer hedeflerini belirlemeleri noktasında onlara rehberlik edilerek her zaman öğrencilerin yanlarındayız. Öğrencilerin bilgi ve deneyim kazanmaları konusunda onlara yardımcı olacaklarını ve öğrencilere yön verme, staj sağlama, öğrencilerin iş dünyasındaki değişim ve gelişmelerden haberdar olmalarını sağlayacağız. Reel sektörle işbirliği yaparak öğrencilerimizi iş adamı ve girişimcileri bir araya getirmeye çalışacağız. Alanında uzman kişiler ve sektörün önde gelen firmalarıyla buluşma şansını yakalamak, meslek grupları ile ilgili en güncel bilgilere ulaşmak, ortak fikirde olduğunuz insanlarla bir araya gelmeniz ve idealinize bir adım daha yaklaşmanız için bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz.”