Sokak Lezzetleri Eğitimi

31.05.2021 18:21

Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeliha Tekin’in koordinatörlüğünü üstlendiği ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümünden Öğr. Gör. Aykut Kaan Eren’in eğitmenliğini yaptığı “Sokak Lezzetleri” etkinliği tamamlandı.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş’ın yanı sıra akademik personelin, öğrencilerin ve Muş’un çeşitli kurumlarında çalışan kişilerin de katılım sağladığı etkinlikte sokak lezzetlerinin tarihçesine değinildi ve sokak lezzetleri konusunda farklı kültürler ele alındı. Özellikle hijyen koşulları, sağlıklı ve sağlıksız gıda algısı, turizme ve ekonomiye etkileri değerlendirildi. Muş’un potansiyel sokak lezzetleri hakkında açıklama yapıldıktan sonra, Rektör Polat, sokak lezzetleri konusundaki tecrübelerini ve başka ülkelerde neler yapıldığına dair izlenimlerini paylaştı. Etkinlikte, farklı illerden gelen katılımcılarla Muş’ta sokak lezzetleri konusunda marka olabilecek fikirler de tartışıldı. Bu yıl açılan ‘‘Aşçılık’’ programının ilin bu konudaki markalaşma hedefine büyük katkı sağlayacağı görüşü paylaşıldı. Etkinlik, katılım belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.