İkramın İncelikleri Eğitimi

01.06.2021 17:59

Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeliha Tekin’in koordinatörlüğünü üstlendiği ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Banu Yılmaz'ın vermiş olduğu “İkramın İncelikleri” adlı eğitim tamamlandı.

Seminere Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın eşi Nilüfer Polat Hanımefendi de katıldı. Merkezlerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ulaş Çaydaş'ın da iştirak ettiği sunuma öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve ilimizde çeşitli kurumlarda görev yapmakta olan kamu personeli de ilgi gösterdi.

Sivil hava taşımacılığının tarihsel gelişiminin anlatıldığı eğitimde, Türk havacılık tarihinin en önemli şahsiyetlerinden olan Hezarfen Ahmet Çelebi’den bahsedildi. İkram kültürü, galley (mutfak) tanımı ve özellikleri, uçak ikramları konularının ele alındığı uygulamalı eğitimde öğrencilere kuver (servis) açma uygulaması ve pratiği yaptırıldı. Bu yıl üniversitemiz bünyesinde açılan Aşçılık programının ilin gastronomi konusundaki markalaşma hedefine büyük katkı sağlayacağı vurgulandı.

Eğitim, Öğr. Gör. Banu Yılmaz’a teşekkür belgesinin verilmesi ve katılımcılara katılım sertifikalarının dağıtılması ile sona erdi.