KOSGEB ve TÜBİTAK Girişimcilik Programlarının Tanıtımı

21.03.2019 00:51

Akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) girişimcilik programları hakkında bilgilendirmek amacıyla bir seminer düzenlendi.

Sabahattin Zaim Konferans Salonundaki seminere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ, KOSGEB İl Müdürü Kenan Mergen, Genel Sekreter Yardımcımız Öğr. Gör. Ferit Uslu, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü (KARGEM) Dr. Zeliha Tekin, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

KOSGEB İl Müdürü Mergen, seminerde yaptığı konuşmada KOSGEB’in yeni vizyonu ve yol haritasını anlattı. Kurumun, Girişimcilik Geliştirme Destek Programı, Ar-Ge, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri hakkında bilgi veren Mergen, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı hakkında da açıklamalar yaptı.

Mergen’in ardından kürsüye gelen BAYPUAM Araştırma Projeleri Biriminden Öğr. Gör. Halil Seymen, TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programlarının ayrıntılı sunumunu yaptı. Seminer, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ın konuşmacılara katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.