Ülkemizde Kadın İstihdamının Artırılması ve Kadın Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi Semineri

31.10.2019 06:48

31 Ekim Perşembe 14.00’te Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda “Kadınların İstihdam Sorunları ve Kadın Kooperatifçiliği” konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARGEM) Müdürü ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Tekin ve Genel Sekreter Yardımcımız Ferit Uslu katıldı. Dinleyici olarak ise Muş Ticaret İl Müdürü Ömer Çelik, Muş Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Ayşe Kardaş, Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Süstem Aydın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) temsilcilerinin yanı sıra üniversite personelimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

KARGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Tekin tarafından “Kadın İstihdam Sorunları”, Genel Sekreter Yardımcımız Öğr. Gör. Ferit Uslu tarafından “Kadın kooperatifçiliği” konularının anlatıldığı seminerde, Avrupa Birliği (AB) katılım sürecindeki Türkiye’nin “Kadın İstihdamı Karnesi” göz önünde tutularak kırsalda ve kentlerde yaşayan kadınların istihdam sorunları, kooperatifçilik, kadın kooperatifçiliği konuları ele alındı. Kadının çalışma hayatında yer alması ve kadın istihdamına dair  toplumsal algı üzerinde duruldu. Kadın istihdamının arttırılarak, kadınların ürün, hizmet ve ekonomiye katkı sağlamasında kooperatifçiliğinin önemi vurgulanarak Muş’ta gerçekleştirilen kadın kooperatifçiliği çalışmalarından örnekler verildi. Kooperatifçilik ve kadın kooperatifçiliği konusunda ildeki kurum ve kuruluşların işbirliği içerisinde çalışmaları önerildi.

Soru-cevap kısmıyla devam eden seminer, Muş Ticaret İl Müdürü Ömer Çelik tarafından Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Tekin ve Genel Sekreter Yardımcımız Ferit Uslu’ya hediye takdiminden sonra son buldu.