Etkin Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı Eğitimi

12.12.2019 12:26

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi  (KARGEM) tarafından KARGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Tekin’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Etkin, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı” eğitimi tamamlandı. 12 Aralık Perşembe günü Merkezi Kütüphane Bilgisayar Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak Arş. Gör. Aslıhan Yeniçeri Altıntaş ile Öğr. Gör. İbrahim Halil Ünlük’ün yer aldığı eğitime 28 öğrencimiz katılım gösterdi.

Arama Motorlarına Dikkat Çekti

Öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılanan ve iki kısımdan oluşan eğitimin ilk kısmında Öğr. Gör. Ünlük söz aldı. Ünlük, internetin temel kullanım alanları, bilgiye ulaşmadaki fonksiyonları ve avantajlarına değinerek başladığını konuşmasını bilgi kirliliği ve internet dolandırıcılığı hakkında bilgiler vererek sürdürdü. Özellikle arama motorlarının güvenlik ayarları hakkında konuşan Ünlük, internet üzerinde kolay ve güvenilir bilgi edinme yöntemleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Ünlük, konuşmasının sonunda ise sosyal medya kullanımının kariyer gelişimi açısından sağladığı faydalardan bahsederek “Linkendin” gibi platformların işveren ve iş arayanlar arasındaki ilişkiye olumlu etkisinden bahsetti.

Uygulamalı Olarak Gösterildi

Eğitimin ikinci kısmında ise Arş. Gör. Altıntaş söz aldı. Altıntaş, konuşmasına “Google” ve “Youtube” gibi platformların araştırma ve geliştirme açısından sağladığı imkanlardan bahsederek başladı. Öğrencilerin kariyer planlamalarında internetten yararlanmalarının öneminin altını çizen Altıntaş, “Google” üzerinden araştırma ödevleri, burs başvuruları, eğitim siteleri ve resmi sitelere ulaşmada öğrencilerin bilmesi gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi. Altıntaş, konuşmasının devamında ise “Youtube” gibi video paylaşım sitelerinde bulunan ve uzmanlar tarafından hazırlanan eğitim videoları ile iş dünyasına yönelik hazırlanan videolardan yararlanmanın öneminden bahsetti. Altıntaş, ayrıca akıllı telefonlar aracılığıyla kolaylıkla ulaşılabilen “Gramer, Duolingo, Busuu, Visual Voc, Voscreen” gibi uygulamaların İngilizcesini geliştirmek isteyen öğrenciler için yararlı uygulamalar olduğunu söyledi.

Eğitim, Dr. Tekin tarafından Altıntaş ve Ünlük’e teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.