Drone Eğitimi

18.12.2019 00:21

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARGEM) tarafından “Drone (İHA) ve İşletmelerde Ticari Amaçlı Kullanım Alanları” semineri düzenlendi. 18 Aralık Çarşamba günü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Fuat Sezgin Derslikleri 105 nolu sınıfta düzenlenen eğitimde konuşmacı olarak KARGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Tekin ve Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Programı Öğr. Gör. Ahmet Çiçek yer aldı. Eğitime, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Serdar Dik, Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğr. Gör. Yelda Kale’nin yanı sıra öğrencilerimiz de katılım gösterdi.

İnsansız hava araçlarını (İHA) teknik ve görsel açıdan tanıtmak amacıyla düzenlenen seminer kapsamında “Drone nedir?, Drone türleri nelerdir?, Drone uçurulurken nelere dikkat edilmelidir?” gibi konu başlıkları üzerinde duruldu. Droneların teknik özelliklerinin neler olduğu, hobi ve ticari amaçlı olarak kullanılan droneların iş hayatında, farklı sektörlerde nasıl kullanıldığı gibi konular görsellerle ve videolarla anlatıldı.

Eğitim, Dr. Tekin tarafından Çiçek’e teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle son buldu.