Öykü ve Şiir Yarışması

28.03.2024 02:02

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ

KARİYER GELİŞTİRME VE UYGULAMA MERKEZİ (KARGEM)

ÖYKÜ VE ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KALEMİNDEN ÖYKÜLER VE ŞİİRLER

Yarışmanın Konusu: Yarışmada konu sınırlaması yoktur. Yarışmaya gönderilen tüm öykü ve şiirler değerlendirilmeye alınacaktır.

Yarışmanın Amacı: Üniversite öğrencilerinin öykü ve şiir yazma becerilerini ortaya çıkarmak ve desteklemektir. Edebiyat dünyasına ilgi duyan öğrencilerin teşvik edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, öğrencilerin kültürel ve sanatsal üretimlerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Türü: Öykü ve şiir yarışması (derleme/kurgu)

Hedef Kitle: Muş Alparslan Üniversitesinde ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alan ve 18 yaşından gün almış tüm öğrencilerdir.

Yarışma Takvimi

Yazıların Son Gönderim Tarihi

10 Mayıs 2024

Yazıların Seçici Kurul Tarafından Değerlendirilme Tarihi

10-15 Mayıs 2024

Sonuçların Açıklanması ve Ödül Töreni

16 Mayıs 2024

Not: Jüri değerlendirmesini geçen tüm öykü ve şiirler kitap haline getirilecektir.

KATILIM ŞARTLARI:

1. Yarışmaya katılan öykü ve şiirlerin daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış olması, kısmen ya da tamamen başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.
  2. Başvuruda bulunan kişi, öykünün ve şiirin tümüyle kendisine ait olduğunu, özgün olduğunu ve başka bir yarışmada ödül almadığını kabul ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan geri alınır.
  3. Yarışmacılar öykü alanında 1 (bir), şiir alanında 1 (bir) eserle katılabilir. Birden fazla başvuru dikkate alınmaz.
  4. Yarışmaya gönderilen öykülerin ve şiirlerin telif haklarının süresiz, bedelsiz ve koşulsuz olarak yarışmayı düzenleyen Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Kariyer Geliştirme Ve Uygulama Merkezine (KARGEM) geçmiş olduğunu, yarışmaya eser gönderen her yarışmacı kabul etmiş sayılır. Başarılı bulunan eserlerin 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına MAUN KARGEM sahip olacaktır. Ayrıca yarışmaya katılan öykülerin muhafazası da süresiz ve koşulsuz olarak MAUN KARGEM’e ait olup yarışmaya katılanlar tarafından geri istenemeyecektir.
  5. Temel imla kurallarına uygun yazılmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  6. Ödüle aday öykülerde ve şiirlerde amaca ve konuya uygunluk, Türkçenin yaratıcı olanaklarını kullanmadaki başarı, yazınsal duyarlık ve değer aranacaktır.
  7. Eser ve yazar adı bulunmayan öyküler ve şiirler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  8. Yarışmaya katılanlar, şartname koşullarını kabul etmiş sayılacaktır. Katılım ve değerlendirme süreci ile ilgili her türlü değişiklik yapma hakkı KARGEM yönetim kurulundadır.
  9. Aday, kargem@alparslan.edu.tr e-posta adresine iki adet Word dosyası göndererek yarışmaya katılım sağlayacaktır:
    1. Ödüle aday gösterilecek eser Word belgesi formatında, A4, Times New Roman 12 yazı karakteri ile yazılmış, her kenardan 2 cm kenar boşluğuyla satır aralığı 1,5 olacak şekilde ve en fazla 10 sayfa olmalıdır. Aday, öykünün ve şiirin bulunduğu dosyaya hiçbir şekilde kendisiyle ilgili bilgileri (ad, bölüm, vb.) eklememelidir.
    2. Aday, ayrı bir Word belgesine isim, fakülte/yüksekokul/enstitü, bölüm, sınıf, cep telefonu ve adres gibi bilgilerini yazıp gönderecektir.
  10. Değerlendirme jürisi tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda başarılı bulunan eserler kitap olarak basılacaktır.  Öyküsü veya şiiri yayınlatılmaya karar verilenlere Katılım Belgesi verilecek ve yayınlanmaya uygun bulunan öykü ve şiirler üniversitemizin bir yayını olarak basılacaktır.
  11. Jüri ve Değerlendirme
  1. Jüri aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır:
  • Doç. Dr. Muhammed TUNAGÜR
  • Doç. Dr. Bayram ARICI
  • Dr. Öğr. Üyesi Teymur EROL
  • Dr. Öğr. Üyesi İhsan GÜZEL
  • Dr. Öğr. Üyesi Yunus ŞAKİROĞLU
  1. Jüri, Muş Alparslan Üniversitesinde çalışan öğretim elemanlarından oluşmaktadır.
  • Her bir eser jüri tarafından değerlendirilerek puan verilecektir.
  • Jüri kararları kesindir ve itiraz edilemez.
  • Jürinin uygun gördüğü sayıdaki eser (öykü ve şiir) kitap halinde yayınlatılacaktır.

EK-1: Başvuru Formu

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ

Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezine

Muş Alparslan Üniversitesi KARGEM tarafından “Üniversite Öğrencilerinin Kaleminden Öyküler ve Şiirler” için, hazırladığım öyküler veya şiirler özgün ve tümüyle bana ait olup, daha önce hiçbir şekilde yayınlanmamış̧ ve ticari amaçlı kullanılmamış̧, hiçbir yarışmaya gönderilmemiştir. Bu beyanın doğru olmaması halinde yarışma dışı kalmış sayılacağımı kabul ettiğimi, bu yarışmaya ait özel şartname hükümlerini aynen kabul ettiğimi,  haklarımı kuruma sınırsız ve süresiz olarak, tam ve alt ruhsatla devrettiğimi kabul ve taahhüt ederim.

KATILIMCININ

ADI VE SOYADI: