USP 2024 Tanıtım Semineri

01.03.2024 02:33

Üniversitemizde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin Dijital Platformu Ulusal Staj Programı Tanıtım Semineri Düzenlendi.

Üniversitemiz KARGEM (Kariyer Geliştirme Merkezi) tarafından öğrencilerimize Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin Dijital Platformu olan Kariyer Kapısı hakkında seminer düzenlendi.

KARGEM tarafından 06 Mart 2024 Çarşamba günü saat 10:00’da 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi C Salonunda Dr. Öğr. Gör. Teymur Erol koordinatörlüğünde gerçekleşen seminere KARGEM yönetim kurulu, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

KARGEM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Fatma Betül Şengönül Kozak, öğrencilere Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin, yerli ve milli platformu olan Kariyer Kapısı ve Ulusal Staj Programı hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda bu platformlarda yürütülen tüm iş ve işlemlerin merkez tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Kozak, Kariyer Kapısının hangi amaçla kurulduğunu anlattıktan sonra bu platforma nasıl kayıt olunacağı, kariyer kapısı sayfası üzerinden öğrencilerin iş ve staj tekliflerine nasıl başvuru yapabildiklerine dair uygulamalı eğitim verdi. Kariyer Kapısı üzerinden Ulusal Staj Programına kayıt olma, staj başvurusu ve staja kabulden sonra öğrencileri bekleyen süreçlere yer verdi. Seminer soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Fotoğraf: Alirıza Altaş