İlhamını Tarihten Alan Bir Gençlik

07.01.2024 23:09

Rektörümüz Lise Öğrencileriyle Buluştu!

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Rektör Danışmanı Dr. Mustafa Yaşar, KARGEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Teymur Erol, KARGEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Salih Gülen, Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Şevgin ile birlikte Aylık Kariyer Söyleşileri kapsamında Şehit Davut Karaçam Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

"İlhamını Tarihten Alan Bir Gençlik" konusunda söyleşi yapan Rektörümüz, tarih ve tarihi olayların iyi analiz edilerek ders çıkartılması gerektiği, küresel çapta meydana gelen olayların takip edilerek, tarihsel süreçteki tekerrürünü tahlil etmek gerektiğini vurguladı.
Ayrıca özellikle tarihsel süreçteki Filistin meselesi konusuna da değinen Rektörümüz, bu konuda iyi bir duruş geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Söyleşinin soru-cevap bölümünde öğrencilere kitap okuma ve iyi bir kitap okuru olma üzerine önerilerde bulunarak, okumalarını tavsiye ettiği kitaplardan örnekler verdi.

Editör: Öğr. Gör. Kübra Gökdemir
Fotoğraf: Alirıza Altaş